Szolgáltatások

Egyéni business és life coaching

“Nincs időm semmire! Mindig rohanok, intézkedem és ez így nem jó.”
“Nincs elég ügyfelem, nem merek beszélni arról, amit csinálok.”
“Folyton a körülöttem lévőkre figyelek, úgy érzem, kihasználnak.”
“A páromat folyton elégedetlennek látom a kapcsolatunkkal, szeretnék ezen változtatni.”
“Ideges, feszült vagyok, ha arra gondolok, hogy ki kell állnom magamért.”

Néhány probléma azok körül, amelyekkel hozzám fordultak.

Sokszor már az is segít, amikor az első találkozáskor kérdésként fogalmazzuk át őket:

“Hogyan osszam be jobban a munkaidőmet?”
“Hogyan szólítsam meg az embereket a vállalkozásom népszerűsítése érdekében?”
“Mit tegyek, hogy ne csak másokkal, hanem magammal is tudjak foglalkozni?”
“Mire van szükség ahhoz, hogy a párom boldog legyen mellettem?”
“Hogyan vállaljam a konfliktust, amikor legszívesebben nem tenném, de tudom, hogy nincsen más megoldás?”

Találjuk meg közösen a fókuszt

A téma konkretizálása tehát a kezdőpont, ahonnan elindulunk. Ez lesz a fókusz, aminek keressük a megoldását az egyéni üzleti vagy life coaching során. Ha túl nagy a cél, akkor lebontjuk kisebb al-célokra és meghatározzuk, miben mérhető a siker, például így:

“Határidőre befejezem a fontos projektet.”
“Lesz 5 új rendszeresen visszatérő ügyfelem a következő hónaptól.”
“Havi 1 napot töltök a kedvenc szabadidős tevékenységemmel.”
“Újra szerelmes üzeneteket váltunk egymással.”
“Őszinte beszélgetést folytatok a főnökömmel a fizetésemelésemről.”

A cél a változás, az elmozdulás a vágyott eredmény irányába. A 6-8 alkalmas folyamat során az ügyfeleim általában megtanulnak máshogy gondolkodni, máshogy bánni az érzésekkel és ez fejlődést hoz, sokszor nemcsak az adott témában, hanem az életük más területein is.

Akikkel már együtt dolgoztam

Páros coaching

Dórival, a feleségemmel közösen tartunk coaching folyamatot vagy mediációt olyan házaspároknak, akiknél érzelmi vagy kommunikációs elakadás, nehézség tapasztalható.

Olyan pároknak tudunk hitelesen segíteni, akik:

  • érzelmi és / vagy fizikai eltávolodást tapasztalnak
    a felszínes
  • beszélgetéseknél többre vágynak
  • készen állnak arra, hogy a folyamatos viták, nézeteltérések okait feltárják
  • tanácstalanok a kisgyermekeik nevelésekor fellépő nehéz helyzetekben
  • küzdenek a féltékenység, a neheztelés érzéseivel, miközben a kapcsolat helyrehozásán fáradoznak

A páros coaching előnye a férfiak-nők egyenlő száma, tapasztalataink szerint, így a bizalom könnyen kialakul, hiszen mindkét fél érezheti, hogy a másik oldalon van valaki hasonló szerepben. A probléma megoldását segíti a férfi és női szerepek (pl: férj, feleség, anya, apa) együttes jelenléte, hiszen így mindkét fél betekintést kaphat a másik világába.

"A szeretet döntés..."

Hisszük, hogy “a szeretet döntés” és amíg a kommunikáció fennáll, sok probléma orvosolható. Alapvető eszköznek tartjuk az őszinte, érzelem-alapú kommunikáció fenntartását, javítását a nehéz helyzetek megoldásában.

Fontos időben igénybe venni a külső segítséget párkapcsolati problémák megjelenésekor, hogy megakadályozható legyen a sértettség, az állandósuló viták és az érzelmi eltávolodás, amelyek végül a kapcsolat tartós megromlásához, esetleges megszűnéséhez vezetnek.

Iratkozz fel az értékes és ingyenes tartalmaimra

Kérj értesítést, hogy ne maradj le a hasznos és értékes tartalmaimról, blogbejegyzésekről, eseményekről!

Az nevem és az e-mailcímem megadásával elfogadom az adatvédelmi feltételeket!

Tudatos férfiszerepek tréning

Gentleman, macsó, apa, fiú, férj, szerető, családfő, vezető, barát, kolléga. Megannyi szerep, amit a férfiak betöltenek és amikben helyt nap, mint nap.

Melyikben vagy elégedett a teljesítményeddel? Melyikben nem?

A szerepeinket többnyire tudattalanul váltogatjuk a körülményeknek megfelelően. Felismerésükkel lehetővé válik, hogy fejlődjünk bennük vagy éppen megszüntethetjük a nem-odaillő viselkedésünket.

A 2 napos tréningen gyakorlatias módon foglalkozunk a szerepeinkkel, különösen azokkal, amikben nehézségeink vannak.

Az egyik résztvevő például szerette volna, ha a családja egészségesebben étkezik. A határozott, tekintélyelvű fellépése (“Nem szabad!”) azonban ellenállást váltott ki. A tréning során felismerte, hogy célravezetőbb a kisgyermekeknek a maga szintjén elmagyarázni, miért káros a túl sok cukor és szóban kifejezni az aggodalmát és szeretetét felé.

A résztvevők egymástól is tanulnak, a férfi-közösség erőt és támogatást jelent a mai világban, ahol nagyon kevés alkalom adódik hasonló találkozásokra férfiak között.

Teamfejlesztés workshopokkal

“A team egy olyan 3-12 személyből álló csoport, amelynek tagjai egymásra vannak utalva abban, hogy elérjék közös céljukat, azaz létrehozzanak egy terméket vagy teljesítsenek egy feladatot.” (C. Edding és K. Schattenhofer, 2015)

A munka egy részét teamekben végzik minden mai modern munkahelyen, legyen az államigazgatás, egészségügy vagy vállalati for-profit környezet. A teamek hatékonysága és eredményesség kulcsfontosságú a szervezet általános teljesítménye és a munkahelyi hangulat szempontjából. Kulcskérdés tehát, mennyire működnek jól a teamek, milyen az irányítás, a külső-belső környezet és kialakult normák, szerepek, szokások.

A teamekkel való munkában a fejlődést tartom szem előtt:
Hol tart most? Hova akar eljutni? Mi az, ami meggátolja ebben? Mi az, ami segítheti?

Az 1-2 napos csapatépítő események egy része nem tud változtatni jelentősen a fennálló strukturákon, pláne a problémás területeken. Ilyenkor érdemes hosszabb folyamatban gondolkodni, amelyre workshopok formájában kerülhet sor. Ezeken az alkalmakon lehetőség nyílik a konfliktusok és a mögöttük álló érzelmek kimondására, valódi visszajelzések adására és fogadására. A tapasztalatom az, hogy a feszültségek oldódása teret nyit a hatékonyságnak és az eredményeknek, az ide vezető utat viszont külsősként sokkal könnyebb végigvinni, hiszen belülről a tagok és a vezető “nyakig vannak az egészben” és ez meggátolja, hogy reálisan elemezzék a helyzetet.

English for business leaders

Az angol nyelvtudás alapvető fontosságú lett a vállalati környezetben. Egy vezető számára a használható, tárgyalóképes, gyakorlati angoltudás aranyat ér, mivel közvetítő segítsége nélkül kifejezheti magát, saját maga értelmezi a hallottakat és magabiztosságot ad a tárgyalási helyzetekben.

A külföldön, anyanyelvi környezetben eltöltött évek alatt tapasztaltam, hogy az osztálytermi oktatás lehet jó alap, de nem elég az üzleti világban való sikerességhez. A szófordulatok, kifejezések, a folyamatosság, a gördülékenység azok, amelyek aktívan hozzájárulnak a sikerhez a céges prezentációk és tárgyalások alkalmával.

A kifejezetten üzleti angolt szándékozni tanulókat sok beszélgetéssel, gyakorlatias tudással, szakmai szókinccsel és az élő, beszélt szöveg értésének fejlesztésével támogatom a nyelvtudásuk csiszolásában. A nyelvtanulás – a coachinghoz hasonlóan – folyamat, ahol a tanár-tanuló interakciójában történik meg az új információ rögzülése, vagyis a tanulás. Legyen a környezet magyar vagy külföldi KKV, multinacionális nagyvállalat vagy start-up, az üzleti angoltudás megléte nélkülözhetetlen és együtt haladva kézzelfogható lesz a fejlődés.

Kapcsolat

Írj nekem, hogy segíthessek! Válaszd ki, hogy melyik szolgáltatásommal kapcsolatban érdeklődsz és kérj időpontot konzultációra!

Kapcsolatfelvétel